Sharktank

Lees hier meer over de ‘Onderwaterwereld’ van Pavarotti Kijkduin

Net Murene Vis
De Grote Net Murene ook wel de Luipaard Murene genoemd. Als een slang waant deze vis zich tussen de andere vissen, en kan maar liefst 2,5 meter lang worden.

Zilverbladvis
De zilverbladvis genoemd is een baarsachtige vis die wordt aangetroffen in onder andere de Rode Zee, in Oost-Afrika bij Samoa en in Australië. De zilverbladvis heeft een zilverachtig lichaam dat sterk zijdelings is afgeplat.

Poetsvis
De Poetsvis zet een poetsstation op. Vissen komen langs bij dit poetsstation om de huid te laten reinigen van parasieten en andere ongewenste onderdelen. Poetsvissen zijn daarom erg belangrijk, zij helpen de andere vissen in de tank, het verwijderen van restanten dode huid.

Tropische Rots kreeft
Deze rotskreeft is een tienpotigensoort uit de familie van de Palinuridae. Deze kreeften schuilen en zijn vrij schuw.

Ronde Pijlstaartrog
Deze pijlstaartrog krijgt uiteindelijk een doorsnede van 55 cm. De rog zie je maar zelden in het aquarium, hij zit vaak verstopt op de bodem, onder het zand. Ook zijn voedsel bestaat uit schelp en weekdieren die zich in de bodem verstoppen.

Degenkrab
Degenkrabben kun je met recht ‘levende fossielen’ noemen! Deze diergroep is qua uiterlijk al zo’s 400 miljoen jaar nauwelijks veranderd. Ze lopen over de bodem en hebben tien poten! Maar ze kunnen ook zwemmen, dit doen ze met hun buik naar boven! Deze krabben hebben blauw bloed, dit wordt ook wel gebruikt voor vaccins!

 Afrikaanse Diklipvis
De Afrikaanse diklip is een vis uit de familie Haemulidae, die voorkomt in de Rode Zee en het westelijk deel van de Indische Oceaan. De tot 50 cm grote vissen zitten meestal vlakbij het koraalrif! Wist u dat u ze ook wel ‘Sweetlips’ fishes worden genoemd?

Oosterse Diklipvis
Ook wel genoemd de Oriental Sweetlips is een zeer rustige vis die zich rustig door het water beweegt, en niet agressief is. Overdag zijn de vissen zeer rustig, en ’s nachts gaan ze meestal op jacht. Diklipvissen hebben een jeugdkleed als ze jong zijn, wat veranderd naar een volwassen kleed als ze wat ouder zijn.

Papegaaivis
De papegaaivis is een vis die op een papegaaiensnavel lijkt. Hij is verder te herkennen aan zijn zeer bonte kleuren. Ze leven tussen de koraalriffen, dus kijk goed bij het rif, want daar vind je deze kleurrijke vis! ’s Nachts begraven ze zich in het zand of tussen spleten. De papegaaivis zwemt op dezelfde manier als de lipvissen, waarbij ze meestal alleen hun borstvinnen gebruiken met zwemmen.

Nemo
Deze zoutwatervissen kennen we natuurlijk allemaal door de film Finding Nemo. De bekendste soort is de Amphiprion Ocellaris, dit is dan ook de ”Nemo-soort” onder de anemoonvissen. Hij is te herkennen aan het oranje-zwarte motief en is ongekend populair, en nu ook bij Pavarotti kan die niet ontbreken! Ze voelen zich het meest op hun gemak als ze met minimaal twee zijn.

Dory
De Picasso doktersvis is beter bekend als de blauwe vis Dory in Finding Nemo en het vervolg Finding Dory. Hij behoort tot de familie van de Doktersvissen.

Zandhapper
Een leuke en nuttige vis in onze Sharktank is de Zesvlek Zandhapper . Het zijn vrij rustige dieren die continue bezig zijn om het zand via hun bek en kieuwen te zuiveren.

Vossekop
Veel geziene vissen in het zeeaquarium zijn Vossekoppen, omdat ze zeer goed inzetbaar zijn tegen verschillende algenplagen. Ze worden ongeveer 20 cm en kunnen als koppel of als schooltje gehouden worden. Deze vissen zijn zelf totaal niet agressief en zullen elke confrontatie uit de weg gaan.
Vossekop kleurt helemaal zwart als hij stress heeft, maar ook als hij gaat slapen, dit is dus volkomen normaal.

Blauwe Trekkersvis
Trekkersvissen wordt ook wel de Blauwkeel Trekker genoemd.
Een Blauwkeel Trekker wordt ongeveer 30 cm en is daarom zeker niet geschikt voor kleinere aquaria.

Zwartband Doktersvis
De vijfbandchirurgijnvis of zwartband doktersvis is een straalvinnige vissensoort uit de familie van doktersvissen. De Gebande Doktersvis wordt ongeveer 26 cm lang in de natuur, echter in gevangenschap blijven ze behoorlijk een stuk kleiner maar heeft wel veel zwemruimte nodig.

Gestreepte Doktersvis
De Gestreepte Doktersvis wordt ongeveer 38 cm lang in de natuur, echter in gevangenschap blijven ze behoorlijk een stuk kleiner

Zeilvindoktersvis
Zebrasoma veliferum of Zeilvindoktersvis valt vooral op door zijn enorme rug- en anaalvin die ze soms opzetten. Deze soort voedt zich voornamelijk met algen.

Naso hexacanthus
Naso hexacanthus kan een totale lengte van zo’n 75 centimeter bereiken.

Koraalduivel
Deze beenvis behoort tot de familie van de schorpioenvissen. De meeste soorten schorpioenvissen houden zich vooral dicht bij de grond van ondiepe zeeën op, bewegen vrij weinig en verstoppen zich graag. De koraalduivel leidt een actiever leven. Deze soort verstopt zich weliswaar overdag bij rotsen, maar gaat ’s nachts actief op zoek naar prooien.

Keizersvis
De keizersvissen bemannen de ondiepe rif formaties in de tropische regionen van de oceaan. Deze vissen komen nature voor in zowel de Indische als de Stille Oceaan. Zijn leefomgeving strekt zich uit vanaf de Rode Zee tot helemaal aan de kust van Hawaii en vanaf Japan tot aan het zuiden van het Great Barrier Reef. De keizersvis dankt zijn naam aan het keizerlijke kleurenpallet bestaande uit een helder, koninklijk blauw met fel geel.

 

 

Nu bij Pavarotti Kijkduin…. Blacktip Reef Shark

Deze haai is ‘de koning van de bak’ en familie van de white shark ‘mensenhaai’. Voor deze haaien doen wij mee aan een volg-leer-groei programma waarbij deze bewoners ongeveer een jaar bij ons zullen logeren.

Ze komen met een grote van ongeveer 50cm en zullen bij 100cm verhuizen naar een grote tank, ergens binnen Europa. Deze haaien zijn geboren in gevangenschap en komen dus niet uit de zee.

Leuk om te weten..!

Wij zijn drie jaar in voorbereiding geweest om dit aquarium te kunnen plaatsen. Deze tank is het grootste Aquarium, in een restaurant in Europa. Deze bak weegt 50.000 kilo en staat op zes extra heipalen. Dit aquarium is gevuld met 40.000 liter zoutwater uit het Zeeuwse natuurgebied Neeltje Jans, en wonen ongeveer 150 vissen!

Het glas is 6 cm dik en het aquarium heeft ronde hoeken. Dit is speciaal gedaan om haaien te kunnen huisvesten, aangezien deze signalen uitzenden en met rechte hoeken komen deze signalen niet terug. Daarnaast zijn de riffen zo geplaatst dat de haaien ‘achtjes’ kunnen zwemmen.

Het aquarium is 8 x 3 x 2 meter en heeft daarnaast een technische ruimte van 10m2 gevuld met techniek om dit aquarium te kunnen verwarmen en te zuiveren. Iedere maandag wordt het water van dit aquarium gecontroleerd door experts om zodoende er zeker van te zijn dat de kwaliteit van het water optimaal is.
De temperatuur van het water is 26 graden.

Reserveer een Shark Table
4- Persoons Shark Table: 10,00 per tafel.
6- Persoons Shark Table: 15,00 per tafel.
Overdag tot 16.00 uur, bieden wij een korting aan van 50% over onze Shark Tables!

© Copyright 2023 | Alle rechten voorbehouden | Ontwerp door: Buke + Bushi Ontwikkeling door: Illusiv